Een nieuwe dakgoot plaatsen via Manig dakbedekking

Primadak - Dakgoot plaatsenIn de zomer van 2015 besloot ik de dakgoot eens even goed schoon te maken. Naast het huis staat een grote kastanjeboom waardoor ik dacht dat de dakgoot waarschijnlijk vol zat met dode bladeren. Ik heb een ladder gehuurd en ben aan de slag gegaan. De dakgoot zat inderdaad vol met dode bladeren en daaronder zat weer een laag zwarte mos. Dit mos had zich waarschijnlijk door de jaren heen gevormd, want het was een enorm dikke en hardnekkige laag. Ik ben met mijn handen eerst de losse bladeren weg gaan halen. Dat was het makkelijkste onderdeel van de gehele klus. Vervolgens ben ik met een kleine schep gaan graven in de moslaag. Achteraf had ik dit misschien beter niet kunnen doen, want door de moslaag weg te halen constateerde ik al vrij snel dat de dakgoot hier en daar grote rotte plekken had. Deze rotte plekken werden afgedekt door het mos wat één geheel was geworden met de dakgoot waardoor het niet zichtbaar lekte. Nadat ik alles goed had schoongemaakt kon ik de schade goed inspecteren en ik had geen andere keus dan concluderen dat het merendeel van de dakgoot totaal verrot was. Ik moest dus noodgedwongen, door mijn eigen schoonmaakwerkzaamheden, een nieuwe dakgoot plaatsen, want zonder mos zou het overal gaan lekken. Gelukkig was het nog zomer. Ik had nog even de tijd om een geschikt bedrijf te vinden dat mijn nieuwe dakgoot plaatsen kon. Uiteindelijk vond ik via internet het dakdekkersbedrijf Manig dakbedekking. Op de site las ik dat zij specialist waren wat betreft dakbedekking en dat zij dus ook een nieuwe dakgoot plaatsen konden. Ik heb meteen contact gezocht en de medewerker aan de telefoon verzocht zo snel mogelijk een afspraak te maken om mijn nieuwe dakgoot te plaatsen.

Snel en efficiënt een nieuwe dakgoot plaatsen

Het eerste wat ik kan vertellen aan mijn lezers, is dat als je bijvoorbeeld in de herfst midden in het regenseizoen, snel en efficiënt een dakgoot plaatsen wil, dan ben je bij Manig dakbedekking aan het juiste adres. Zo had ik op dinsdag gebeld voor een afspraak en de donderdag daarop waren ze al bij mij thuis om alles in orde te maken. Dus geen eerste bezoek om te bekijken wat er gedaan moet worden. Geen langdurige periode waarin een offerte opgesteld moet worden. Geen langdradig proces waar bij materialen besteld moeten worden. Niets van dat alles. Het was enorm efficiënt. Twee medewerkers kwamen bij me thuis langs en bekeken de locatie waar ze de dakgoot plaatsen moesten. Vervolgens hoefden ze alleen maar de lengte van de dakgoot te meten om zo te weten hoeveel materiaal ze nodig hadden en wat dat zou gaan kosten. Dit konden ze mij direct digitaal laten zien, want ze hadden een laptop bij zich waar ze meteen alle details konden invoeren. De materialen hadden ze al meegenomen, dus ze hoefden niet eerst terug alvorens ze konden beginnen met het plaatsen van de dakgoot. Nu weet ik niet of dit bij andere organisaties ook zo gaat, maar ik kan niet anders dan uitermate tevreden zijn met het hele proces. Het ging snel en alles was overzichtelijk. Ik kreeg een overzicht van alle kosten van te voren en ik kreeg dus ook niet te maken met onverwachte kosten bij het dakgoot plaatsen. De medewerkers waren vriendelijk, snel en deden hun werk erg professioneel. Binnen 2 uur was de hele oude dakgoot verwijderd en was de nieuwe dakgoot aan het huis bevestigd. Ik had geen idee dat een nieuwe dakgoot plaatsen zo snel kon gaan. Het schoonmaken van de oude dakgoot koste mij meer dan 4 uur. Dat is het verschil tussen de mensen die er handigheid in hebben en de mensen die zich nooit met dakgoten bezighouden. Hoe dan ook, ze waren erg snel in hun handelingen. Een dakgoot plaatsen is dus zo gepiept. Mocht iemand dus in de herfst of winter opeens lekkage hebben dan zou ik zeker even contact opnemen met Manig dakbedekking want een nieuwe dakgoot plaatsen is voor hen geen enkele moeite.

Het gebruiksgemak van de website

Voor ik überhaupt een afspraak kon maken moest ik mezelf oriënteren. Ik was al op verschillende websites geweest, maar ik miste de uitstraling van professionaliteit. Vaak werd in algemene bewoordingen verteld welke diensten er aangeboden werden, terwijl ik juist specifiek op zoek was naar een onderdeel dat te maken had met een dakgoot plaatsen. Op de site van Manig dakbedekkers is alles mooi onderverdeeld in verschillende categorieën. Je klikt een paar keer en voor je het weet ben je op een site waar het alleen maar gaat over een dakgoot plaatsen. Dat is mooi, want dan kun je direct goed zien hoe ze te werk gaan en welke diensten ze leveren als je met hen in zee gaat. En wat ik in het voorgaande uiteen heb gezet was op de site al aanwezig. Een nieuwe dakgoot plaatsen kan binnen enkele dagen en de offerte wordt ter plaatse opgesteld. Nou dat hebben ze inderdaad precies zo waargemaakt. Voor verdere informatie hebben ze enkele foto’s op de site geplaatste zodat je kunt zien waar de medewerkers van Manig dakbedekkers zich zoal mee bezig houden. Dit is ideaal voor een eerste indruk en geeft ook inzicht in hoe ze een dakgoot plaatsen. Zo weet je van te voren dus heel goed wat je kunt verwachten en kom je niet achteraf voor verassingen te staan. Dat laatste vreesde ik een beetje met de vage sites.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn