Een fysiotherapiepraktijk bezoeken

Hierhebikpijn - fysiotherapiepraktijkHeeft u lichamelijke klachten zoals pijn of vermoeidheid in uw spieren of gewrichten? Dan kan het verstandig zijn om een fysiotherapiepraktijk te bezoeken. In een fysiotherapiepraktijk werken fysiotherapeuten die verstand hebben van alles wat te maken heeft met bewegen, gewrichten, spieren, pijn, blessures en ga zo maar door. In een fysiotherapiepraktijk kunnen aandoeningen onderzocht en vastgesteld worden en klachten verholpen of verminderd worden. Om allerlei soorten redenen kunt u een fysiotherapiepraktijk willen bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn:

 • u heeft pijn
 • u heeft last van een vergroeiing
 • u moet revalideren
 • u hebt een chronische aandoening
 • u heeft letsel of een blessure
 • u sport intensief
 • u heeft moeite met ontspannen
 • u bent zwanger of heeft een zware bevalling achter de rug

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een beroep waarin men zich bezig houdt met beweging en steun van het menselijk lichaam. Het doel hierbij is het doen verdwijnen of doen verminderen van klachten of het verhogen van de levenskwaliteit ondanks de klachten. Dit wordt gedaan met verschillende soorten behandelingen, zoals massage, oefenen of manuele therapie. Om in Nederland een erkend fysiotherapeut te zijn moet iemand een HBO opleiding hebben gedaan van 4 jaar. Daarna krijgt die persoon een zogenaamde BIG-registratie en kan hij of zij zichzelf fysiotherapeut noemen. Deze mensen gaan vaak of aan de slag in een bestaande fysiotherapiepraktijk of andere zorginstelling, zoals een ziekenhuis of verpleeghuis, of ze openen zelf een fysiotherapiepraktijk. Na de basisopleiding kan iemand zich specialiseren in verschillende richtingen, zoals:

 • geriatrische fysiotherapie
 • sportfysiotherapie
 • bedrijfsfysiotherapie
 • manuele therapie
 • kinderfysiotherapie

en ga zo maar door. Deze specialisaties verschillen nogal van elkaar. Zo is een geriatrische fysiotherapeut iemand die zich bezig houdt met de fysiotherapie van ouderen. Een geriatrische fysiotherapiepraktijk kan daarom bijvoorbeeld een focus hebben op mensen die revalideren van een hersenbloeding en te kampen hebben met verlamming, of op mensen met een vorm van dementie. Een fysiotherapiepraktijk die gespecialiseerd is in sport krijgt daarentegen over het algemeen waarschijnlijk jongere patiënten die bijvoorbeeld revalideren van een blessure of die juist een blessure proberen te voorkomen. Zoals u begrijpt is het dus belangrijk dat u de juiste fysiotherapiepraktijk bezoekt, want ze verschillen nogal van elkaar. Daarnaast wilt u natuurlijk een fysiotherapiepraktijk die zo dicht mogelijk bij uw huis in de buurt is, zodat u niet steeds op en neer hoeft te reizen. Een overzicht van gekwalificeerde fysiotherapiepraktijken kunt u daarom vinden op www.hierhebikpijn.nl, waar u kunt zoeken op afstand tot uw huis. Zo kunt u gewoon op uw eigen gemak vanaf de bank de fysiotherapiepraktijk zoeken die u het beste kan behandelen én die het makkelijkst te bereiken is, en daar een afspraak maken.

Zoek online een fysiotherapiepraktijk

Indien u op zoek bent naar een fysiotherapiepraktijk zou u echt eens op de website van hierhebikpijn.nl moeten kijken. Wij hebben namelijk een overzicht van gekwalificeerde praktijken in Nederland. Hierbij is elke provincie vertegenwoordigd, zodat er altijd een praktijk is die dicht bij u in de buurt zit. U hoeft op onze website enkel uw postcode in te vullen, waarna onze zoekmachine de dichtstbijzijnde fysiotherapiepraktijk voor u opzoekt. Vervolgens krijgt u een lijst van praktijken met daarbij de afstand tot uw huis. U kunt hier tevens direct informatie over de praktijk vinden, zoals de specialisaties en de therapeuten die er werkzaam zijn. Zo kunt u in een handig overzicht snel zien of de praktijk voldoet aan uw eisen en of de werkzame fysiotherapeuten u kunnen helpen met uw klachten. Ook kunt u in de zoekresultaten zien waar de praktijk zich bevindt op de kaart. Bovendien kunt u met een klik op de knop vinden hoe u een afspraak kunt maken. Op de website van hierhebikpijn zijn nog meer handige dingen te vinden. Zo hebben wij een blog, waarop wij regelmatig artikelen met informatie, nieuws en advies posten over fysiotherapie. Hierin gaat het zowel over specifieke klachten als over fysiotherapie in Nederland in het algemeen. Iets anders wat onze website te bieden heeft is de een online test waarmee u kunt kijken op welke problemen uw klachten wijzen, de zogeheten fysiotherapie check. Hierbij dient u eerst te laten weten op welke plaats u klachten ervaart door ze aan te wijzen op een lichaam. Vervolgens krijgt u een vragenlijst die u online kan invullen. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen worden bepaalde oorzaken worden uitgesloten blijven anderen juist over. Uiteindelijk wordt een indicatie gegeven. Deze indicatie is uiteraard voorlopig: er zal een echte fysiotherapeut aan te pas moeten komen om vast te stellen wat het probleem is en hier een oplossing voor te bieden. De uitslag gaat wel gepaard met een uitleg over de mogelijke aandoeningen. Vervolgens kunt u gemakkelijk een fysiotherapeut zoeken en een afspraak maken. In Nederland heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig voor een afspraak met de fysiotherapeut: u kunt gewoon zelf een afspraak maken. Dit kan gemakkelijk via het overzicht op onze website. Bovendien bevat onze website een lijst van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland, met uitgebreide informatie over de oorzaak en het ontstaan, de klachten die er vaak mee gepaard gaan, hoe de aandoening kan worden herkend en gediagnosticeerd, wat de mogelijke behandelingen   zijn en wat de prognose is voor het herstel. Zo kunt u thuis wat informatie winnen over de mogelijke oorzaken van uw klachten, waarna u een afspraak kunt maken met een fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn