Een autoverzekering vergelijken voor mijn zoon

Ik heb al bijna vijfentwintig jaar mijn rijbewijs en ik heb bijna nooit schade. Ik denk dat ik iemand ben die voorzichtig rijdt en goed oplet. De laatste keer dat ik schade had met mijn auto is denk ik acht jaar geleden, toen had ik per ongeluk tegen een paaltje gereden. Ik reed maakte ruimte, zodat een andere bestuurder langs me kon rijden en toen schampte ik het paaltje. De schade viel toen erg mee, het was vooral schade aan de lak en een klein deukje. Daarna heb ik nooit meer schade gehad, maar dat komt ook omdat ik in een rustig dorpje woon. De straten zijn hier erg ruim en mensen rijden wat rustiger, dat is een van de voordelen van in een dorp wonen. Omdat ik bijna nooit schade gereden heb en al lang mijn rijbewijs heb, is mijn premie ook niet zo hoog. Mijn zoon heeft een half jaar geleden zijn rijbewijs gehaald. De eerste keer was hij gezakt, maar de tweede keer was het wel gelukt. Hij is een rustige jongen en voorzichtig met zijn spullen. Na zijn slagen wilde hij natuurlijk af en toe blijven rijden en ik vond het geen probleem om mijn auto uit te lenen. Je leert altijd pas autorijden nadat je geslaagd bent en met een auto rijden is goed voor zijn ervaring. Hij wilde graag zelf een auto kopen, maar had daar het geld niet voor. Mijn vrouw en ik spraken met hem af, dat als hij zou afstuderen, wij een tweedehands auto voor hem zouden kopen. Ruim een maand geleden was het zover en we hadden een leuk autootje voor hem gevonden. Hij moest alleen nog wel een verzekering afsluiten en ik zou hem daarbij helpen. Het leek mij verstandig om een autoverzekering te vergelijken, voordat we er eentje afsloten. Gelukkig is mijn zoon daar weer handig in, want hij had al snel een website gevonden om een autoverzekering te vergelijken.  

Een autoverzekering vergelijken met netpolis.nl

We kwamen op de website netpolis.nl, hier kan je niet alleen een autoverzekering vergelijken, maar ook andere verzekeringen. Eigenlijk werkt de website heel gemakkelijk, je voert een aantal gegevens in, zoals het kenteken, geboortedatum en je adres en dan kan je de autoverzekering vergelijken. Op de website staat ook erg veel informatie over autoverzekeringen, zodat je een goede keuze kan maken. Voor mijn zoon vonden we een mooie autoverzekering. Hij moet natuurlijk veel betalen, maar dat is normaal als je jong bent en net je rijbewijs hebt. We zagen wel erg grote verschillen tussen de verzekeringen. Achteraf leek het mij verstandig om ook mijn autoverzekering te vergelijken. Ik voerde ook mijn gegevens in en ik zag dat ik best wat kon besparen. Ik zit al jaren bij dezelfde verzekering, maar ook voor mij was het de moeite waard om te wisselen. Ik heb meteen mijn verzekering om laten zetten naar de goedkopere.

Je kan veel geld besparen

Ik dacht het alleen handig was voor beginnende bestuurders om hun autoverzekering te vergelijken. Voor ervaren rijders is het ook zeer de moeite waard. Het omzetten van een verzekering is niet moeilijk en in een paar stappen gedaan, een kleine moeite om veel geld te besparen. Een autoverzekering vergelijken met netpolis is de moeite waard

  • Met een paar stappen kan je jouw verzekering vergelijken
  • Je kan veel besparen
  • Op de website kan je veel informatie vinden, zodat je een goede keuze kan maken

Als ik eerder mijn verzekering had omgezet had ik een mooi bedrag kunnen besparen, maar beter laat dan nooit.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn