De stacaravan: een gouden middenweg

Nog even doorwerken, maar dan is het weer zover: de zomervakantie! Dagen aaneen relaxen, zonnebaden en niets doen. En als het even kan op vakantie, natuurlijk. Naar het buitenland of in ons eigen platte landje; zolang je er maar even uit kan, wordt de vakantie vaak een stuk vrolijker. Wat dit betreft kent Nederland vaak twee soorten mensen:

  • De kampeerders, en
  • De huisjesliefhebbers.

Kampeerders, dat zijn mensen die wel tegen een stootje kunnen. Avontuurlijk gaan zij voor een paar weken helemaal back to basic. Het simpele leven, dat is waar zij voor gemaakt zijn! Huisjesliefhebbers kunnen ook wel natuurlijk ingesteld zijn, maar… Na een dag bergbeklimmen willen zij toch liever comfortabel door vier muren omgeven worden – en in een normaal bed slapen. Zelf behoor ik tot deze laatste groep. Ik ga al een aantal zomervakanties naar Noorwegen; een prachtig land, maar je vakantie kan nog wel eens verregenen. Niet echt fijn, met een tentje. Ik kwam er onlangs echter achter dat er een middenweg is tussen de camping en het huisje, namelijk de stacaravan. Inmiddels ben ik overgehaald: mijn volgende zomer besteed ik in deze kruising tussen tent en huisje. Waarom? Dat lees je hieronder.

De 3 voordelen van een stacaravan

Toen ik erachter kwam dat zoiets als stacaravans bestaan (ja, ik heb onder een steen geleefd), ging ik op zoek naar de voor- en nadelen van dit persoonlijke vakantieverblijfje. Ik ontdekte dat er drie grote voordelen zitten aan het hebben van een stacaravan. Deze zijn:

  • Je kunt luxe kamperen
  • Het levert geld op
  • Het geeft vrijheid

Allereerst het feit dat een stacaravan je een luxe vakantie garandeert – als hij van goede kwaliteit is, tenminste. Maar daar komen we later op. Een goede stacaravan geeft je de gouden middenweg tussen camping en huisje. Vond je het idee van kamperen wel leuk, maar tegelijkertijd iets te primitief of teveel moeite? Dan zijn stacaravans de oplossing voor jou! Je hebt een eigen wc (je hoeft dus niet ’s nachts op de tast een te zoeken), een goed bed en zelfs airconditioning wanneer het heet is. Ideaal, toch? Daarnaast kun je ‘m verhuren wanneer je er zelf niet in zit. Zo verdien je snel de kosten van de stacaravan en de camping terug en kun je uiteindelijk zelf winst maken. Een klein goudmijntje dus. Maar het allergrootste voordeel is, in mijn mening, dat de stacaravan je een enorm gevoel van vrijheid kan geven. Misschien herken je het wel: rond februari, wanneer de winter zo lang lijkt te duren en de zomervakantie nog zo ver weg lijkt… dan heb je het gevoel dat je er even uit wil. Maar ja, een tripje naar het buitenland kan best veel kosten. Hoe lekker is het dan als je een stacaravan hebt waar je een weekendje naartoe kan? Even uit de sleur, even weg naar een mooi stukje Nederlandse natuur. Dat zorgde ervoor dat ik ervan overtuigd raakte dat de stacaravan echt iets voor mij was.

Een groot aanbod

Nu is het tijd dat ik ga zoeken naar een stacaravan die ik leuk vind en die aan mijn wensen voldoet. Maar waar moet ik beginnen… Er zijn zoveel websites die stacaravans verhuren; welke is nou een die een beetje betrouwbaar is en als het kan, ook nog voordelig? Een site die me in ieder geval aanspreekt, is die van Stekelbos Caravans: https://www.stekelbos.nl/aanbod-stacaravans-chalets. Ik keek mijn ogen uit – zo’n groot aanbod aan caravans en chalets had ik nog nooit gezien. Ik ben er bijna wel zeker van dat ik hier wel een stacaravan kan vinden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn