De Novy afzuigkap

Wat is de grootste ergernis in de keuken? Veel mensen zullen zeggen dat er na het koken een vervelende geur blijft hangen. De Novy afzuigkap maakt korte metten met vieze geurtjes in de keuken. De Novy afzuigkap met een zeer efficiënte techniek. In de eerste plaats wordt de motor geoptimaliseerd. Hierna wordt de luchtweg grondig doorgelicht en waar nodig verbeterd. Tot slot wordt de afzuiging zelf speciaal aangepast op de specifieke ruimte waar de afzuigkap wordt geplaatst. Voordat u overgaat tot aanschaf van een Novy afzuigkap moet u met een aantal zaken rekening houden:

  • zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de mogelijkheden in uw keuken
  • bepaal de capaciteit van de Novy afzuigkap
  • kies het juiste model uit

Wanneer u gaat kijken naar betere opties voor de afzuiging is het cruciaal te bepalen wat er in uw keuken mogelijk is. Er bestaat een groot verschil tussen een eigen woning en een appartementencomplex. Vaak is het in een eigen woning goed mogelijk om de afzuiging rechtstreeks met een raam of het dak te verbinden. De afgezogen lucht kan zo eenvoudig naar buiten worden verplaatst. De Novy afzuigkap kan dus direct met de buitenlucht in contact worden gebracht. Dit is een gemakkelijke optie die vaak weinig moeite kost. In een appartementencomplex ligt de zaak vaak anders. Meestal is er hier een centrale afzuiging waar de Novy afzuigkap op moet worden aangesloten. Vaak werkt een centrale afzuiging enigszins beperkend. Het is dan bijvoorbeeld niet mogelijk om gebruik te maken van alle opties die een Novy afzuigkap te bieden heeft. Ook bepaalt de situatie in de keuken de capaciteit die nodig is. Voor een pijp die rechtstreeks naar buiten gaat is een andere capaciteit nodig dan voor een buis die aansluit op een centrale afzuiging. Het is vaak niet zinvol om een afzuigkap te komen met een te grote of te lage capaciteit, maak dus geen onbezonnen keuzes!

Novy afzuigkap; verschillende soorten

De Novy afzuigkap bestaat in heel veel verschillende soorten en maten. De meest voorkomende zijn de:

  • eilandkap
  • plafondkap
  • inbouwmodel
  • onderbouwmodel
  • vlakschermkap
  • wandkap

De eilandkap wordt de afgelopen jaren steeds populairder. Dit type van de Novy afzuigkap wordt gemonteerd boven een kookeiland, de kap hangt in principe dus helemaal vrij. Dit heeft het grote voordeel dat de afzuiging mooi verwerkt kan worden in het design van de keuken. U kijkt als het ware niet langer tegen de afzuiging aan, maar deze hoort nu bij de keuken als geheel. Een bijkomend voordeel is dat het bijna niet mogelijk is om bijvoorbeeld het hoofd te stoten tegen de kap. Door de hoogte waarop deze hangt is deze vaak buiten bereik. De plafondkap gaat hierin nog een stap verder. Deze wordt ingebouwd in het plafond en is dus helemaal niet meer te zien. Het grote voordeel hiervan is dat de afzuiging nu helemaal niet meer opvalt. Voor mensen met een grote keuken, die een illusie van openheid willen creëren, is dit ideaal. Een inbouwmodel wordt ingebouwd in de kastjes boven de kookplaat. Dit is niet bij iedere keuken mogelijk om de simpele reden dat niet iedere keuken deze keukenkastjes zo heeft hangen. Ook moeten de keukenkastjes worden aangesloten op een systeem die de lucht afvoert, wat lang niet altijd even eenvoudig is. Hetzelfde geldt voor de onderbouwkap. Deze kap wordt vaak bevestigd aan de onderkant van de kastjes. Dit type Novy afzuigkap is dus wel te zien. Dit model bevat vaak geen motor, waardoor het noodzakelijk is dat deze wordt aangesloten op een centrale afzuiging. Tot slot de vlakschermkap. Dit model van de Novy afzuigkap lijkt erg op het onderbouwmodel, maar is vlak afgewerkt. Dit heeft twee grote voordelen. In de eerste plaats is dit model amper te zien, terwijl hij toch dichtbij de kookplaat gemonteerd kan worden. Hiernaast is dit type uitschuifbaar. De kap neemt dus extreem weinig ruimte in beslag als deze niet wordt gebruikt. Alle bovengenoemde types hebben belangrijke voordelen, maar ook zeker hun nodige nadelen. Bekijk goed voor uw eigen situatie welke kap het beste gebruikt kan worden. Nogmaals: heeft u een centraal afzuigsysteem, dan zult u moeten kijken naar een ander model Novy afzuigkap dan wanneer u een model met sterkere motor nodig heeft.

Snel een goede afzuiging in huis

Er zijn tal van aanbieders van goede afzuigkappen. Het is verstandig bij dit soort producten altijd opzoek te gaan naar een expert op dit gebied. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan. Een goede aanbieder is bijvoorbeeld De Schouw Witgoed. Op hun site, http://www.deschouwwitgoed.nl/, hebt u de keuze uit tientallen merken afzuigkappen en meerdere verschillende modellen. Het bedrijf is al sinds 1936 actief en heeft al ruim honderd jaar ervaring met de verkoop van witgoed. Het is eenvoudig te constateren dat het bedrijf na al die tijd een expert is geworden op het gebied van witgoed en dat de werknemers over veel specialistische kennis beschikken. Het is op de site heel eenvoudig om contact te leggen met één van de medewerkers. Wanneer u belt naar het contactnummer staat er altijd wel een medewerker voor u klaar. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen. Vaak heeft u dan binnen één werkdag een antwoord ontvangen. De afzuigkappen zijn van hoge kwaliteit en zijn zeer scherp geprijsd. Rekening vandaag nog af met vervelende geurtjes of veel lawaai in uw keuken. Een Novy afzuigkap is stil, mooi ontworpen, en boekt de beste resultaten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn