Coniferen als tuinafscheiding

Coniferen-bestellen - ConiferenHebt u een tuin achter uw huis? Dat is natuurlijk ontzettend fijn, zo hebt u een plek waar u op mooie dagen lekker buiten kunt zitten. Grenst deze echter aan de tuinen van de buren, dan hebt u niet zoveel privacy. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het laten groeien van een haag van coniferen of door het plaatsen van schuttingen. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een schutting, wat aan een kant begrijpelijk is. Deze is immers snel te plaatsen en zorgt voor een goede afscheiding tussen de verschillende tuinen. Het heeft echter ook een nadeel, als het hard waait kunnen schuttingen omwaaien en bovendien zien ze er ook niet echt natuurlijk uit. Met coniferen hebt u geen last van een dergelijk probleem. Ze staan stevig in de grond en kunnen alle weersomstandigheden aan. U haalt met een dergelijke haag meteen veel groen in uw tuin en dat is voor uzelf natuurlijk fijn omdat het er mooi uitziet, maar het is ook voor dieren erg prettig. Zo zullen bijvoorbeeld egels u erg dankbaar zijn als u kiest voor een haag van coniferen in plaats van voor een schutting. Schuttingen lopen helemaal door tot aan de grond en bieden geen enkele mogelijkheid om onder door te kruipen. Zo worden de spaarzame stukjes groen in de bebouwde kom hermetisch afgesloten en wordt het leefgebied van de egel steeds kleiner. Onder coniferen kunnen ze echter gewoon doorlopen en het biedt hen een goede schuilplaats. Een dergelijke haag biedt ook ruimte aan bijvoorbeeld vogels om nestjes in te bouwen en aan veel soorten insecten. Natuurlijk duurt het wel iets langer voordat u met coniferen een volwaardige afscheiding hebt gecreëerd, maar dan kiest u wel voor een optie waar de natuur u dankbaar voor zal zijn.

Verschillende soorten coniferen

Wilt u een haag van coniferen laten groeien in uw tuin, dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende rassen bestaan. Grofweg kunnen ze onderscheiden worden in twee varianten, namelijk naaldconiferen en schubconiferen. Voor het laten groeien van een haag is de laatste categorie het meest geschikt, aangezien ze een dichtere structuur hebben. Zo weet u zeker dat mensen niet zomaar tussen de takjes door bij u in de tuin kunnen gluren. Welke soorten coniferen zijn nu geschikt voor het creëren van een mooie haag? U kunt dan denken aan:

  • de Californische Cypres, deze heeft een mooie goudgele kleur en kan maar liefst zes meter hoog worden
  • de Dwergcipres, een conifeer met een blauwige kleur en een wat smallere vorm, kan tot wel acht meter hoog worden
  • de Levensboom, een variant die van bomen smaller is dan van beneden en dus vooral opvalt door de vorm, de kleur is heldergroen
  • de Westerse Levensboom, lichtgroen van kleur en de populairste variant voor haaggroei

Alle genoemde coniferen kunnen zowel losstaand gebruikt worden als voor het vormen van hagen. Zoals gezegd wordt de Westerse Levensboom hiervoor het meest gebruikt, maar wilt u eens wat anders dan anders, dan kunt u dus ook heel goed voor de andere varianten kiezen. De verschillende coniferen kunnen allemaal erg groot worden, zodat u de erfafscheiding zo hoog kunt laten worden als u zelf prettig vindt. Door te snoeien, zorgt u ervoor dat deze de juiste hoogte krijgt. Wilt u de coniferen niet in hagen planten maar solitair plaatsen, dan is dat natuurlijk ook heel goed mogelijk. Dat biedt u de mogelijkheid om ze te snoeien in verschillende bijzondere vormen. Het mag duidelijk zijn dat het zeer veelzijdige planten zijn en door de verschillende varianten die er te krijgen zijn, is er altijd wel een vorm en kleur conifeer te vinden die bij uw wensen aansluit. U kunt makkelijk uw coniferen bestellen via www.coniferen-bestellen.nl. Deze website biedt u alles wat u nodig hebt!

Informatie over verzorging

Ondanks dat coniferen door veel mensen zeer gewaardeerd worden en velen het een mooiere oplossing vinden dan een schutting, aarzelen velen toch om deze daadwerkelijk te gaan planten. Want vragen ze niet ontzettend veel onderhoud? Dit valt heel erg mee, coniferen zijn planten die zichzelf in principe heel goed redden en waar u zelf weinig aan hoeft te doen. Het is goed om in gedachten te houden dat ook schuttingen zeker niet onderhoudsvrij zijn. Maakt u deze niet af en toe schoon, dan zullen ze gaan verkleuren en kunnen er mossen en algen op gaan groeien. Ook zult u ze af en toe moeten behandelen met bijvoorbeeld olie om het hout te beschermen tegen weersinvloeden. Coniferen vragen dus zeker niet meer verzorging dan schuttingen. Waar moet u dan aan denken, bij verzorging van een coniferenhaag? In principe is het enige dat u ieder jaar dient te doen het snoeien. Doet u dit niet, dan kan de haag echt veel te groot worden, zowel in de hoogte als in de breedte. Vooral bij de Westerse Levensboom is dit een probleem, aangezien deze een snelle groei heeft. Het is ook belangrijk dat u snoeit in de juiste periode en dat u niet teveel wegsnoeit, pakt u het verkeerd aan, dan kunnen de coniferen dood gaan. Uw kweker kan u precies vertellen hoe u het snoeien bij uw coniferen ras aan dient te pakken. Het enige wat u verder hoeft te doen, is zorgen voor bemesting op het moment dat de planten dat nodig hebben. Dit ziet u snel genoeg aan de kleur, als ze gelig verkleuren is bemesting nodig. Is dat niet het geval, dan kunt u ze gewoon met rust laten. Met andere woorden, coniferen vragen echt weinig verzorging.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn