Brandwerende kluis

Heb jij een brandwerende kluis in huis voor het beschermen van je waardevolle spullen? Er zijn maar weinig mensen die hier de beschikking over hebben, terwijl kluizen toch echt gewoon door iedereen gekocht kunnen worden. Een brand is heel naar om mee te maken, met een beetje pech raak je dan echt al je bezittingen kwijt. Natuurlijk is het belangrijkste dat er niemand gewond raakt of, nog erger, komt te overlijden, maar ook de materiële schade is natuurlijk heel erg vervelend. Als je jouw belangrijkste zaken in een brandwerende kluis opbergt, is de kans groot dat deze het vuur overleven. Zo hoef je dus niet alles kwijt te raken! Voor bedrijven is het al heel gewoon om dit te doen, tenminste, voor de wat grotere en echt grote bedrijven. Veel kleine ondernemers denken hier niet aan, helemaal niet als zij enkel vanuit huis werken. De administratie staat dan gewoon in de kast en digitale back-ups zijn niet op een speciale manier opgeborgen. Sterker nog, velen vergeten zelfs back-ups te maken. Hoe begrijpelijk ook, want druk druk druk, toch kun je zo heel veel belangrijke zaken kwijtraken! Een harde schijf met een back-up opbergen in een brandwerende kluis is een manier om ervoor te zorgen dat dit wel veilig opgeborgen is.

Bescherming door brandwerende kluis

Je moet er immers niet aan denken dat jij al je bedrijfsgegevens kwijt bent, omdat je de administratie niet veilig in een brandwerende kluis gestopt had. En niet alleen voor je bedrijf is het erg lastig en vervelend om zaken kwijt te raken, ook voor jou persoonlijk kan verlies door brand heel vervelend zijn. Denk bijvoorbeeld aan je kostbare sieraden of aan waardepapieren. Of aan andere waardevolle spullen. Heb je dit allemaal in een brandwerende kluis liggen, dan is de kans veel groter dat ze ongeschonden blijven. En denk dan niet alleen maar aan zaken die een hoge materiële waarde hebben, maar ook aan spullen met een grote emotionele waarde. Bijvoorbeeld de eerste foto’s van je kinderen of van jouzelf als kind. Je hoeft natuurlijk niet al je fotoalbums in kluizen op te bergen, maar je kunt er wel voor kiezen om digitale scans te maken en deze op een externe harde schijf te zetten, die je vervolgens opbergt in een brandwerende kluis. Zo kun jij ook na een verwoestende brand toch nog genieten van de foto’s die je ooit gemaakt had!

Voordelig aanschaffen

Het heeft dus zeker toegevoegde waarde om over een brandwerende kluis te beschikken en het hoeft niet eens zo heel duur te zijn om deze te kopen. Bijvoorbeeld als je deze aanschaft via Kluis.be. Zij bieden namelijk een ruime keus tegen zeer scherpe prijzen! Belangrijk om in het oog te houden als jij een dergelijk object wilt gaan kopen, is dat er veel verschillende varianten bestaan. De diverse exemplaren verschillen bijvoorbeeld wat betreft:

  • het formaat
  • de manier van plaatsing
  • de manier van vergrendeling

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleine brandwerende kluis, maar ook juist voor een heel groot exemplaar. Je moet voor jezelf dus even nagaan hoeveel je hierin op zou willen bergen en hoe groot jouw model dus zou moeten zijn. Ook moet je weten dat kluizen op verschillende manieren geplaatst kunnen worden. Ze kunnen bijvoorbeeld ingebouwd worden in de muur of in de vloer, maar er zijn ook losstaande exemplaren verkrijgbaar. Het is dus maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Bovendien zijn niet alle kluizen tegen even hoge temperaturen bestand, ook dit is dus zeker een aandachtspunt. Maar wat voor soort brandwerende kluis jij ook ziet, bij Kluis.be zul je zeker een model kunnen vinden dat geschikt is voor jouw situatie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn