Bhv alarmering, hoe pak je dat aan?

Er zijn veel dingen waar je als bedrijf over na moet denken, zoals je bhv alarmering. Hoe pakken jullie dit aan? Natuurlijk is het van belang dat je voldoende bhv’ers op de werkvloer rond hebt lopen, maar wat heb je daar aan als je ze niet kunt bereiken op het moment dat er een noodsituatie is? Je moet dus iets bedenken voor de bhv alarmering. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt regelen. Een van de mogelijkheden die je hebt, is de speciale app met bijbehorend systeem van multibel. Dit biedt bedrijven veel mogelijkheden, waardoor het eigenlijk op iedere werkvloer goed toepasbaar is.

Bhv alarmering bij noodsituaties

In alle sectoren kunnen zich noodsituaties voordien, hoe risicoloos jouw bedrijf van een afstandje er ook uit ziet. Natuurlijk is het risico bij een bouwbedrijf, chemiebedrijf of fabriek groter dan op kantoor. Maar ook op kantoren is het van belang dat er bedrijfshulpverleners aanwezig zijn die met behulp van bhv alarmering ingeschakeld kunnen worden. Je kunt hier immers te maken krijgen met:

  • brand
  • een medisch noodgeval
  • technische storingen

Een bedrijfshulpverlener heeft een training gevolgd en weet daardoor precies wat er moet gebeuren op het moment dat een dergelijke noodsituatie zich voor doet. Ze weten hoe ze een pand moeten ontruimen, hoe ze eerste hulp moeten verlenen of wat er moet gebeuren in het geval van een technische storing. Maar voordat ze deze kennis in praktijk kunnen brengen, moeten ze door middel van bhv alarmering wel ingeseind worden dat hun hulp nodig is. Het is ook van belang dat dit snel gebeurt, want in noodsituaties is iedere seconde belangrijk. Hoe sneller er gehandeld wordt, hoe beperkter de gevolgen zullen zijn. Maar hoe bereik  je nu die bedrijfshulpverleners? Dat is een vraag waar veel bedrijven zich over buigen. multibel heeft daar met hun systeem voor bhv alarmering een uitstekende oplossing voor gevonden.

Handig en eenvoudig systeem

Bij het werken met een systeem voor bhv alarmering, is het in de eerste plaats van belang dat het eenvoudig te begrijpen is, dat mensen het als het ware gewoon intuïtief kunnen gebruiken. In een noodsituatie heb je immers geen tijd om te bedenken hoe alles ook al weer werkte. Het alarmeringssysteem van multibel voldoet daar uitstekend aan. Het is niet alleen heel begrijpelijk, het werkt ook heel praktisch. Je kunt het bijvoorbeeld koppelen aan alarmsystemen die al aanwezig zijn, zoals het brandalarm. Op die manier hoef je zelf de brandmelding niet nog in het systeem in te voeren. Een ander voordeel van deze vorm van bhv alarmering, is dat mensen op verschillende manieren gewaarschuwd kunnen worden dat hun hulp gewenst is. Ze kunnen bijvoorbeeld een melding in de app krijgen, maar ook een e-mail, een sms of een spraakbericht via de telefoon. Hierbij kan de app de stilstand van de telefoon doorbreken, zo kan de smartphone dus gewoon stil gezet worden, wat veel afleiding scheelt, zonder dat je bang hoeft te zijn een noodsignaal te missen. Het systeem voor bhv alarmering van multibel biedt nog veel meer voordelen, je kunt er alles over lezen op hun website!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn